۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند
سرخط خبرها

برنج شفته شده را چکار کنیم؟ | این اشتباهات باعث نرم‌تر شدن برنج می‌شود

  • کد خبر: ۲۳۰۱۳۸
  • ۰۵ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۶
برنج شفته شده را چکار کنیم؟ | این اشتباهات باعث نرم‌تر شدن برنج می‌شود
گاهی اوقات ممکن است بنا به دلایل مختلفی برنج شما شفته و خمیر شود، چندین راه حل وجود دارد که کدبانو‌ها بعد از شفته شدن برنج انجام می‌دهند.

به گزارش شهرآرانیوز، برنج یکی از اقلام اصلی سفره‌های ایرانی محسوب می‌شود که در اکثر مراسم و مهمانی‌ها در کنار انواع کباب و خورش و... سرو می‌شود. برنج ایرانی طعم و عطر بی نظیری دارد، اما روش پخت آن آسان نیست و برای پخت یک برنج مجلسی و دانه دانه خانم‌های کدبانو نکات زیادی را اجرا می‌کنند. برنج را به روش‌های بسیار متنوعی می‌توانیم بپزیم، بهترین روش برای اینکه برنجمان شفته و به هم چسبیده نشود، آبکش نمودن برنج است.

نکته مهم در آبکش نمودن برنج توجه به زمان آن است، زیرا به هر دلیلی اگر برنج را دیر آب کش کنیم با یک برنج شفته روبرو می‌شویم. ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد که برنجتان شفته شود، اگر زمان زیادی برای تهیه دوباره برنج نداشته باشید، با برنج شفته چه می‌کنید؟

چکار کنم برنج شفته ظاهر بهتری داشته باشد؟

اگر به هر دلیلی برنج شما شفته شد و زمانی برای تهیه دوباره برنج نداشتید، راهکار‌هایی را که در ادامه آورده ایم اجرا کنید تا برنج شما ظاهر قابل قبول تری به خود بگیرد.

اجتناب از هم زدن زیاد برنج

همه ما وقتی مهمان داریم و برنجمان شفته می‌شود، استرس زیادی می‌گیریم و با عجله برنج را هم می‌زنیم تا بدانیم که برنج چه مقدار وا رفته و شفته شده است، اما این کار اشتباه است، زیرا هم زدن و کفگیر زدن به برنج دانه‌های پلو را خرد کرده و باعث خمیر‌تر شدن برنج می‌شود.

ریختن آب سرد

اگر به هر روشی برنج درست کردید و برنج شما له و شفته شد، خونسردی خود را حفظ کنید و سریع برنج را درون آبکش خالی کرده و آن را با آب سرد یا بهتر بگوییم آب یخ شست و شو دهید. آب سرد سبب میشود برنج نرم‌تر از این نشود و لعاب اضافه برنج بیرون برود.

انداختن ته دیگ

دیدن یک ته دیگ طلایی جذاب سبب جلب نظر مهمانان ته دیگ دوست شما می‌شود و حواس آنها را از نرم شدن برنج قدری پرت میکند. همچنین ته دیگ نان یا سیب زمینی سبب می‌شود اگر کسی به خاطر نرم و خمیری شدن برنج کمتر برنج خورد، در کنار غذا از ته دیگ استفاده کند و گرسنه نماند.

نبستن در قابلمه

زمانی که برنجتان نرم‌تر از حد معمول شد و اصطلاحا شفته گشت، هرگز درب قابلمه را کیپ نکنید، زیرا اگر درب قابلمه بسته باشد، بخار آب به صورت قطره‌های آب به داخل پلو برمیگردد و سبب میشود نرم‌تر شود. نگران پخته شدن برنج نباشید و در قابلمه را نیمه باز یا کاملا باز بگذارید.

استفاده نکردن از دم کنی

هنگام شفته شدن برنج در قابلمه را نبندید و بگذارید آبش کاملا تبخیر شود. استفاده از دم کنی برای بخار افتادن به برنج است پس بهتر است از دم کنی استفاده نکنیم چرا که می‌خواهیم آب برنج تبخیر شود.

بیشتر کردن شعله

زمانی که برنجتان نرم‌تر از حد معمول شد و اصطلاحا شفته گشت، شعله را کمی بیشتر کنید، اما مراقب باشید برنج را نسوزانید. بیشتر کردن شعله سبب می‌شود آب اضافی برنج، تبخیر شود و برنج قدری خشک‌تر شود.

دادن روغن داغ به برنج

بسیاری از خانم‌های کدبانو زمانی که برنج شفته می‌شود، روغن را داغ کرده و به برنج می‌افزایند. روغن داغ سبب می‌شود دانه‌های برنج از هم جدا شوند و ظاهر برنج بهتر گردد. هنگام داغ کردن روغن به این نکته توجه کنید که آن را نسوزانید، چون وقتی به برنج اضافه کنید بوی بدی ایجاد خواهد کرد.

نیفزودن آب به برنج

برای زودتر دم کشیدن پلو و پیچیدن زودتر بخار درون آن بسیاری از افراد عادت دارند که قدری آب به کناره آن اضافه می‌کنند، اما زمانی که برنج شفته شد، این کار را نکنید، زیرا افزودن آب برنج را خمیر و نرم خواهد کرد. در زمان شفته شدن برنج باید تمامی سعی شما بر روی خارج شدن آب اضافه برنج باشد تا برنج خمیرتر نشود.

خاموش کردن شعله مدتی قبل از سرو برنج

وقتی که برنج شما آماده شد زیر آن را خاموش کنید و بگذارید کمی سردتر شود. دانه‌های برنج وقتی خیلی داغ است بیشتر به هم می‌چسبند، اما برنج را سرد و یخ سرو نکنید و فقط چند دقیقه‌ای قبل از سرو اجازه دهید بخار برنج خارج شود و قدری از از حالت نرمی در بیاید.

سرو قالبی برنج

ترفندی که می‌توانید زمانی که برنجتان شفته شد استفاده نمایید، این است که برنج را قالبی سرو نمایید. سرو قالبی برنج سبب می‌شود مهمانان فکر کنند که شما به خاطر سرو قالبی برنجتان را نرم‌تر از حد معمول برداشته اید. برای داشتن برنج قالبی، برنج را در قالب‌های آماده (قالب‌های گرد، قلب، گل و …) بریزید و درون ظرف مورد نظرتان برگردانید.

اگر برنج شما شفته شد و چنانچه زمان کافی داشته باشید می‌توانید پلو جدید درست کنید، اما برنج شفته نرم شده را دور نریزید و با آن غذا‌هایی مانند سوپ، آش، شیربرنج، دلمه، کوکو یا کوفته برنجی و … درست کنید.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->